Managed hosting door True

Handelssysteem EOE verder vertraagd

 

Het nieuwe elektronisch handelssysteem op de Europese Optiebeurs (EOE) te Amsterdam zal mogelijk pas volgend jaar kunnen worden ingevoerd. De vertraging die twee maanden geleden werd aangekondigd, is verder opgelopen.

Aanvankelijk zou het Switch-systeem in maart van start gaan. Later werd over september gesproken en nu durft het beursbestuur zelfs helemaal geen datum meer te noemen. In ieder geval komen er 'enkele maanden' bij. Voor het project was oorspronkelijk een budget uitgetrokken van 40 miljoen gulden. De eerste vertraging zou de kosten met 10 procent doen oplopen. Hoeveel deze tweede vertraging moet kosten, is nog niet te voorzien.
Het systeem rammelt nog aan alle kanten. Het ene probleem is nog niet opgelost of een nieuw probleem dient zich al weer aan. De beurs zet vraagtekens achter de snelheid en betrouwbaarheid. Ook zou Switch slecht aansluiten op andere systemen van de EOE. Daarnaast bestaan er twijfels over de gebruiksvriendelijkheid. Het is de vraag wie voor de kostenoverschrijdingen moet opdraaien. Hoofdaannemer is Tandem, terwijl ook CMG nauw bij de ontwikkeling is betrokken. Beide partijen alsmede de beurs zelf onthouden zich van commentaar hierover. In tegenstelling tot eerdere berichten neemt softwarehuis Twinsoft overigens niet deel aan dit project.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/203721). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×