Bull levert Chipknip-kaarten

Bull Benelux heeft van de gezamenlijke Chipknip-ondersteunende banken in Nederland de opdracht gekregen om voor de landelijke introductie miljoenen multifunctionele chipkaarten te leveren. Het bedrijf doet dit op basis van zijn chiptechnologie CC1000.

De nieuwe kaarten krijgen meer mogelijkheden dan de Chipknip die in Arnhem werd beproefd. Naast de functie van de elektronische portemonnee denkt Bull met deze technologie ook andere functies aan de kaart toe te kunnen voegen. Gedacht wordt aan het sparen van zegels, openbaar vervoer-toepassingen en identificatie.
CC1000 voorziet in een geheugencapaciteit van 8Kbytes EEProm. De beveiligingstechnologie is niet alleen geschikt voor de betaalfunctie in een open omgeving, maar staat ook toepassingen toe als telefonisch en elektronisch bankieren op Internet, en bijvoorbeeld betaal-tv. Inmiddels hebben ook andere landen, waaronder Brazilië, Australië, Canada, Zweden, Zwitserland en België, voor de Bull-technologie gekozen in verband met hun bancaire chipcard-projecten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-07-15T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.