Uitgeverij Sdu ziet af van rechtsgang

Sdu heeft besloten geen juridische stappen te nemen tegen Buro Jansen & Janssen. Deze organisatie kraakte half maart de door haar uitgegeven CD-Rom met het IRT-verslag van de Commissie-Van Traa ('Inzake opsporing') en zette de tekst op Internet.

J. van Beelen, directeur 'business development' van Sdu, erkende toen dat op de tekst zelf geen auteursrecht rust, maar kondigde aan te zullen nagaan of dan wellicht 'database-rechten' waren geschonden.
Desgevraagd zegt Van Beelen dat dat inderdaad is onderzocht, maar tot welke conclusie dat heeft geleid, laat hij in het midden. Wel deelt hij mee dat Sdu afziet van een proefproces. Of Sdu schade heeft ondervonden door de actie van Jansen & Janssen, is 'niet echt te beoordelen', aldus Van Beelen. "Het is even een piek en dan loopt het terug. Je weet niet of het langzamer zou zijn teruggelopen als de CD-Rom niet was gekraakt. Wel is duidelijk dat wij ons op de professionele gebruiker en daarmee op een andere doelgroep hebben gericht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-07-29T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.