Managed hosting door True

Etherexploitant Nozema maakt weer winst

 

Etherexploitant Nozema heeft vorig jaar een winst behaald van 16,4 miljoen gulden. Mede door de deelname in kabelexploitant Casema waarin Nozema een belang heeft van 22,5 procent, kon een veel beter resultaat worden behaald dan in het jaar daarvoor.

Toen werd 4,6 miljoen verloren. Nozema kent de afgelopen vier jaar een omzetstijging van ruim 40 procent. Dit is mede het gevolg van een toename van activiteiten op het terrein van telecommunicatie, zogenaamd 'datacasting' en handhaving van de orde in de ether. Datacasting is het distribueren van elektronische data via omroepzenders. Ondermeer de Seiko-berichtenhorloges werken volgens deze techniek.
Nozema ziet de telecommunicatie-activiteiten als een serieus nieuw werkterrein. Volgend jaar begint deze exploitant met de invoering vanTerrestrial Audio Broadcasting (T-DAB) in Nederland, en mogelijk ook al vanTerrestrial Digital Video Broadcasting (T-DVB), beide alternatieve distributiemethoden voor kabel en satelliet. T-DAB biedt goede mogelijkheden voor datacasting. T-DVB is enerzijds complementair aan kabel en satelliet door de goede ontvangst met een eenvoudige antenne, en is anderzijds een concurrent van de kabel door lagere transmissiekosten en het universele bereik. Voor deze toepassing heeft de consument wel een set-top box nodig.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/203797). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×