Multimedia vergroot kloof tussen studenten

Het zonder meer overzetten van een traditionele cursus naar een multimediale omgeving levert niet automatisch betere resultaten op. In de praktijk blijken goede studenten beter te presteren, terwijl de zwakkere studenten slechtere resultaten behalen.

Dit blijkt uit een onderzoek aan de Amerikaanse militaire academie West Point. De resultaten van het onderzoek werden onlangs gepresenteerd op de Ed Media-conferentie.
Het antwoord op de vraag of de inzet van multimedia een positieve invloed kan uitoefenen op het leerproces, blijkt sterk afhankelijk van de leerstijl van de individuele studenten. Wanneer een leeromgeving kan worden gecreëerd die aan deze leerstijl tegemoet komt, dan kunnen goede resultaten worden bereikt. Daarom is op West Point, in samenwerking met de North Carolina State University, een speciale leerstijlentest ontwikkeld die studenten aan het begin van de cursus online afleggen. Op basis van de testresultaten wordt een individuele leerweg uitgezet binnen de educatieve multimedia-omgeving.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-07-25T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.