Managed hosting door True

Rekenkamer kapittelt buitenlandse dienst

 

De Dienst Gebouwen Buitenland (DGB) van het ministerie van Buitenlandse Zaken, belast met de huisvesting van Nederlandse posten in den vreemde, heeft de geautomatiseerde ondersteuning van haar taken niet goed geregeld.

Systemen voor het onderhoud van de huisvesting en voor het beheer van inventarissen vertonen zo veel mankementen dat ze niet voldoen als beheersinstrument. Dat concludeert de Algemene Rekenkamer in het rapport 'Huisvesting buitenlandse dienst'.
Eind vorig jaar bleken in het (centrale) onderhoudssysteem slechts 119 van de 262 eigendomspanden te zijn opgenomen. Het systeem geeft per pand op basis van verwerkte materialen, geschatte levensduur en klimatologische omstandigheden aan wat er jaarlijks moet gebeuren aan onderhoud. Voor de uitvoering hiervan is de post zelf verantwoordelijk. Aangezien deze nogal eens verzuimt terug te melden wat daadwerkelijk aan onderhoud is uitgevoerd, geeft het Haagse systeem een steeds minder getrouw beeld van de actuele onderhoudstoestand. Ook bij het 'Goederen Informatie Systeem' vindt onvoldoende terugkoppeling plaats, waardoor het niet voldoet als inventarisadministratie.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/203873). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees verder

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.