Subsidie voor elektronische diensten

Voor de Kredietregeling elektronische diensten-ontwikkeling (Kredo) bestaat veel belangstelling. Meer dan vijftig bedrijven hebben een aanvraag voor een krediet ingediend.

Doel van de regeling is de ontwikkeling van nieuwe elektronische diensten te versnellen. De gevraagde kredieten variëren van 220.000 tot 3,7 miljoen gulden. Bedrijven vragen kredieten voor een veelheid van toepassingen aan zoals multimediale databasesystemen,video-on-demand, informatiediensten en multimedia-diensten voor consumenten- en zakelijke toepassingen. Dit meldt het ministerie van Economische Zaken.
Om de ontwikkeling van de elektronische snelwegen in Nederland te bevorderen, verstrekt het ministerie risicodragende kredieten. Deze gelden voor 40 procent van de projectkosten met een maximum van 4 miljoen gulden. Terugbetaling hangt af van het succes van het project. In het kader van het Actieprogramma Elektronische Snelwegen wordt tevens door bedrijven gewerkt aan de verbetering van de benodigde infrastructuur. Het ministerie heeft dit jaar voor Kredo een potje van 20 miljoen gulden gereserveerd. Voor de eerste tender, die tot 29 juli liep, werd 4 miljoen gulden beschikbaar gesteld.
De tweede tender, die nu loopt, sluit op 11 november van dit jaar. Hiervoor is 12 miljoen gulden beschikbaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-08-12T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.