Borssele primeur voor Gemnet-Publiek

Borssele is de eerste gemeente die zichzelf presenteert op het openbare gedeelte van het bulletinbord van Gemnet. Via Internet (http://www.gemnet.nl) gaat Borssele gemeentelijke informatie aanbieden.

Ook kunnen burgers berichten insturen. Dat kunnen mededelingen en vragen zijn. De vragen in eerste instantie van algemene aard, zo licht P. van Anrooij toe. Het moet allemaal nog gestalte krijgen, dus in het begin zal de burger zeker niet meteen een GBA-uittreksel kunnen aanvragen; problemen met betaling van leges staan dat vooralsnog in de weg.
Volgens adjunct-directeur F. Molenaars van Gemnet is bij de lokale overheid de belangstelling voor een 'Internet-etalage' op zich ruim aanwezig, zij het nog niet erg ingevuld. Een andere nieuwe Gemnet-service ontstaat met de toetreding van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), dat veel gegevens ontvangt van gemeenten. Deze kunnen straks via Gemnet in eerste instantie gegevens ten behoeve van de bouwnijverheid-statistiek aanleveren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-08-12T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.