Managed hosting door True

Elsevier levert aan Koninklijke Bib

 

Met onmiddellijke ingang levert uitgever Elsevier Science al haar bijna vierhonderd wetenschappelijke tijdschriften in elektronische vorm aan de Koninklijke Bibliotheek (KB).

Volgens een schrijven van deze bibliotheek is het nog nergens in de wereld voorgekomen dat een uitgever zoveel elektronische publikaties toevertrouwt aan een nationale bibliotheek "om deze veilig te stellen voor gebruik in de toekomst".
Concurrent Kluwer heeft inmiddels ook toegezegd zijn elektronische publikaties op deze wijze ter beschikking te stellen. Voor het raadplegen van de tijdschriften is vooralsnog een bezoek aan Den Haag nodig. In een later stadium zullen de uitgaven via een computernetwerk te benaderen zijn.
De KB moet voor dit project fors investeren. Naar schatting is dit jaar 1,3 terabyte opslagcapaciteit nodig. Dit loopt op tot 4,4 terabyte in het jaar 2000. De bibliotheek maakt niet bekend wat het budget voor dit project is, wel dat er alvast een beroep is gedaan op staatssecretaris Nuis van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen om bij te springen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/203909). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.