Managed hosting door True

Andere beloning IT-wetenschapper bepleit

 

Nederlandse IT-wetenschappers zouden eerder moeten worden afgerekend op onderzoek dat concreet resultaten oplevert voor de industrie, dan op het aantal artikelen dat ze jaarlijks publiceren.

Dat zegt prof. dr K.M. van Hee, voorzitter van de Verkenningscommissie Informatica. Volgens Van Hee, werkzaam bij Bakkenist Management Consultants en deeltijd-hoogleraar aan de TU Eindhoven, neigt de Nederlandse IT-branche er steeds meer toe om zich te specialiseren in onderzoek en ontwikkeling van generieke pakketsoftware. Binnen de meeste IT-faculteiten en -vakgroepen is dit bewustzijn nog onvoldoende doorgedrongen.
Van Hee wijt dit ondermeer aan het feit dat het functioneren van wetenschappelijke onderzoekers wordt afgemeten aan het aantal artikelen dat zij in internationale vaktijdschriften publiceren. Publikaties over experimenteel IT-onderzoek en applicatie-ontwikkeling 'scoren' lager dan artikelen over hardware- en systeemsoftware. Wetenschappelijke onderzoekers zouden volgens Van Hee eerder moeten worden afgerekend op de vraag wat hun werk concreet voor de software-industrie oplevert dan op het aantal publikaties. Hij pleit daarom voor een wijziging in de beloningsstructuur.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/203925). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×