100 Pion'ers voor 'Jaar 2000-problematiek'

De Stichting Pion (Promotie van Integratie door Omscholing in Nederland) en Ordina Finance willen honderd werkzoekende hbo'ers en academici opleiden om hen in te zetten bij de bestrijding van de 'jaar 2000-problematiek'.

De honderd, die na de cursus van zestien weken automatisch bij Ordina Finance in dienst komen, moeten systemen van organisaties die actief zijn in met name de financiële markt, zodanig aanpassen dat de interne klok na de datum 31-12-99 niet terugspringt naar het begin van de jaartelling en rente-berekeningen niet in het honderd lopen.
"Controleren en zo nodig aanpassen van programmatuur en alle computerbestanden in Nederland is een gigantische klus," zo werven Pion en Ordina voor de 'baan van de eeuw'. De belangstelling is overweldigend; op een eerste advertentie kwamen zeshonderd reacties binnen. De opleiding (tot 'ontwikkelaar in de mainframe-omgeving') wordt verzorgd door Bull en Raet. In september start een eerste van vijf cursusgroepen. Ordina Finance, dat de opleidingskosten betaalt, wil de Pion'ers na afloop van de systeemaanpassingsoperatie inzetten voor het ontwikkelen van programmatuur voor invoering van de Euro-munt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-08-15T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.