Middeleeuws kunstwerk in Cyperspace

Via Internet wordt een groot middeleeuws kunstwerk van het Zweedse Linköping teruggebracht naar de plek waar het ooit is vervaardigd: de Grote Sint Laurenskerk in Alkmaar.

Aan het einde van de zestiende eeuw verdween uit de Alkmaarse kerk een drieluik van het hoofdaltaar. Het was een groot (6 bij 8 meter) schilderstuk van Maerten van Heemskerck. De triptiek kwam terecht in de Dom van de Zweedse plaats Linköping.
Van 18 tot 23 september worden de panelen gescanned, via Internet naar Nederland geseind, en door een, uit Japan afkomstige, computergestuurde Michelangelo-verfprinter in Alkmaar weer op een blanco drieluik gespoten.
De werkzaamheden, uitgevoerd door het Alkmaarse kunstenaarscollectief De Werkmaatschappij, zijn live te volgen in de Grote Sint Janskerk. Ook via Internet (http://www.dra.nl/maerten) kan het project worden gevolgd. Voor iedereen die een Internet-verbinding heeft is het mogelijk een kopie van het drieluik op ware grootte te downloaden. Houd er rekening mee dat Maerten een aanzienlijk aantal megabyte aan geheugen vraagt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-08-26T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.