NWO-subsidie voor micro-elektronica

De onderzoeksscholen Mesa van de Universiteit Twente en Dimes van de TU Delft hebben van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) 1 miljoen gulden subsidie gekregen om hun internationaal onderzoek op het gebied van micro-elektronica verder te versterken.

Mesa (Micro-electronics, Materials Engineering, Sensors and Actuators) en Dimes (Delft Institute of Micro-Electronics and Submicron Technology) besteden een deel van het geld aan een samenwerkingsproject met het ForschungsZentrum Informationstechniek uit het Duitse Sankt Augustin. Het gaat om onderzoek naar de vraag hoe bij het ontwerpen van microprocessoren de hard- en software-componenten zo goed mogelijk op elkaar kunnen worden afgestemd. Het project heeft als educatief nevendoel studenten van de Delftse en Twentse universiteit in aanraking te brengen met de nieuwste ontwerptechnologieën.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-08-26T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.