Managed hosting door True

Omscholingsprojecten succesvol

 

In het kader van werkgelegenheids- en omscholingsprojecten krijgen steeds meer langdurig werklozen en jongeren een baan in de automatisering. Onlangs werd in Assen en Den Haag een aantal diploma's uitgereikt.

In Den Haag hebben zestien langdurig werklozen en jongeren de afgelopen maanden een opleiding tot assistent Novell-systeembeheerder gevolgd. Ze namen deel aan een werkgelegenheidsproject dat is geïnitieerd door de Haagse dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheidsprojecten, Global Management Team en Kelly Opleidingen. Het opleidingsprogramma duurde een half jaar, gevolgd door een stageperiode van drie maanden bij een aantal geselecteerde ondernemingen. De bedrijven hebben te kennen gegeven de cursisten een vaste baan aan te bieden, wanneer de stage succesvol verloopt. Een groot deel van de stage-biedende organisaties heeft aangegeven ook geïnteresseerd te zijn in de tweede groep cursisten die vanaf september stage gaat lopen. Binnenkort start de opleiding tot assistent-systeembeheerder voor de derde maal.
In Assen volgden achttien werkzoekenden de afgelopen maanden een opleiding tot applicatieprogrammeur in Progress of Magic. De cursus, bestaande uit drie maanden theorie en drie maanden praktijkstage, werd verzorgd door het Regionaal Bureau Onderwijs in Emmen, het Emmense arbeidsbureau en Informatica Drenthe. Zestien gediplomeerden zijn inmiddels aan de slag. Binnenkort start een nieuw scholingstraject.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/203993). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×