Groei Internet-gebruik neemt af

Onderzoeksbureau Trendbox constateert dat het aantal Internet-gebruikers in Nederland gedurende de maanden mei tot en met juli veel minder gestegen is dan in de eerste helft van dit jaar.

Onderzoeksleider Fred Schipper meent dat de sterke stijging van de afgelopen jaren afvlakt. Het bureau krijgt zijn cijfers voornamelijk uit telefonische enquêtes. De cijfers van de providers zelf zijn volgens Schipper vaak "nogal optimistisch" en worden daarom niet gebruikt.
De jonge provider 'The Internet Plaza' (TIP) heeft niets gemerkt van een terugval in het aantal aanmeldingen. In de zomermaanden groeide het aantal abonnees gestaag door. Nu bedraagt het 14.000. Ook World Online (20.000 abonnees) heeft niet te klagen. Eigenaar Nina Brink: "Er was eerder sprake van een explosie." Bij Euronet (15.000 klanten) werd een "minimaal dipje, waarschijnlijk door de vakantie" gemeld. De kleineprovider Nedernet, die vooral actief is op de zakelijke markt, had van half juni tot begin augustus iets minder groei maar, zei directeur Tetteroo, "De lijn loopt de laatste twee weken weer kaarsrecht omhoog".

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-08-30T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.