Intranet in Nederland onbekend fenomeen

Een recent onderzoek van Heliview Marketingservice wijst uit dat een zeer groot deel van het Nederlandse bedrijfsleven onbekend is met het begrip intranet. Slechts 18 procent van de Nederlandse bedrijven heeft de term ooit gehoord.

Daarvan geeft ook nog slechts een kwart een kloppend antwoord op de vraag wat een intranet inhoudt. Bij slechts 3 procent van de ondervraagde organisaties is er al een intranet in gebruik.
Bij vestigingen met tweehonderd of meer werknemers kent bijna een kwart het begrip goed tot zeer goed. Dat is slechts 4 procent bij organisaties met tien tot vijftig werknemers. Ook bestaan er grote verschillen tussen de branches. Zo zegt 88 procent van de bedrijven in de bouw: "Nooit van gehoord" maar bij de overheid en de financiële dienstverlening heeft meer dan de helft van de respondenten de term wel eens opgevangen. De resultaten vormen een groot contrast met de situatie in Amerika waar 33 procent van de bedrijven verwacht binnen een jaar over een intranet te beschikken, terwijl het percentage organisaties dat er nu al een heeft ook groter is dan hier (14 procent).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-09-05T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.