Basiskaart Nederland voor tweederde klaar

De eerste drie jaar nadat een akkoord werd bereikt om de in het slop geraakte vervaardiging van de Grootschalige Basiskaart van Nederland vlot te trekken, is een kwart van het land gekarteerd.

Het eind 1992 opgerichte samenwerkingsverband verwacht dat binnen de gestelde termijn van tien jaar, dus voor 2002, er van het hele land een digitale basiskaart zal zijn.
Het samenwerkingsverband, dat in het jaarverslag over 1995 de produktie omschrijft als 'goed op schema', bestaat uit de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), het kadaster, PTT Telecom en de koepelorganisaties van nutsbedrijven: Energiened (gas en elektriciteit) en Vewin (water); een jaar na het ontstaan trad ook de Unie van Waterschappen toe. Het orgaan bevordert de aanmaak van de Grootschalige Basiskaart van Nederland (Gbkn) door samenwerking op regionaal niveau te stimuleren. In twee provincies, Flevoland en Noord-Brabant, is de kaart al helemaal klaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-08-28T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.