Weer ruzie rond Chipper en Chipknip

De ING Bank heeft zich de woede op de hals gehaald van de overige Nederlandse banken. Aanleiding is het aanbod van de ING Bank om betaalautomaten gratis aan te passen voor het gebruik van zowel de Chipper van de Postbank/PTT Telecom als de Chipknip van de gezamenlijke banken.

De gezamenlijke banken vinden dat de ING Bank zich beter rustig had kunnen houden zolang de specificaties van de Chipper niet volledig rond zijn. Van de Chipknip zijn wel alle technische details bekend.
Aanvankelijk leek er een standaard te komen voor het betalen via een 'chipkaart'. Eind vorig jaar kwam er echter een barst in het kartel, toen de Postbank haar eigen weg koos en samen met de PTT Telecom de technisch meer geavanceerde Chipper ging ontwikkelen. De ING Bank die samen met de Postbank in de ING Groep zit, bleef achter in het Chipknip-consortium. Diezelfde ING Bank kondigt nu met veel lawaai aan haar betaalautomaten voor beide systemen geschikt te maken. De overige banken zullen daar toe ook zijn gedwongen, want geen winkelier wil een automaat die maar op één soort chipkaart werkt.
De gezamenlijke banken laakten het aanbod van de ING Bank, omdat de specificaties van de Chipper nog niet klaar zouden zijn. De ING Bank stelt daar tegenover dat NCR als leverancier van geldautomaten al wel over de juiste specificaties beschikt. NCR bevestigt dit, maar feit is wel dat een beperkt aantal specificaties ontbreekt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-08-28T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.