Kema wil Internet-diensten doorlichten

Kema overweegt keuringen en consultancy aan te bieden op het gebied van de kwaliteit van Internet-diensten. Het Arnhemse onderzoeksinstituut bekijkt momenteel drie mogelijkheden om op dit punt actief te worden.

Allereerst richt Kema zich op de inbel-capaciteit. Dit zou kunnen leiden tot een periodieke toetsing, die resulteert in een 'keurmerk'-achtige verklaring omtrent de toegankelijkheid van Internet via een bepaalde access provider.
Ook wil Kema zich richten op de technische kwaliteit van websites. Hoe zitten ze in elkaar, is het ordentelijk geprogrammeerd, en verschijnt er iets als je doorklikt? Zo'n doorlichting kan in een evaluatierapport uitmonden. Het derde aandachtspunt betreft een onafhankelijke analyse van het gebruik van websites: welke pagina's zijn populair, waar reageert men op en hoe klikt men door. Iedere site maakt logfiles, maar het interpreteren vanhit rates gebeurt niet eenduidig. Kema denkt dat een onafhankelijk oordeel hier toegevoegde waarde kan leveren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-08-30T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.