Eén op de tien documenten digitaal uitgewisseld

Bedrijven wisselen één op de tien documenten elektronisch uit. De overige negentig wordt fysiek, dat wil zeggen op papier, overgedragen. Dit stelt marktonderzoeksbureau Heliview in een onderzoek naar de ontwikkelingen op de markt voor toners en cartridges.

Het bureau verwacht, mede als gevolg van de omarming van Internet, dat in 1998 één op de vijf documenten elektronisch van hand tot hand gaat. Uit het onderzoek blijkt ook dat bedrijven verwachten dat ondanks de opmars van elektronische documentuitwisseling de papierstroom toch zal blijven toenemen.
Heliview laat in het onderzoek zien dat Hewlett-Packard veruit de sterkste positie heeft op de markt voor toners en cartridges voor printers. 70 Procent van de vestigingen met inkjetprinters en 62 procent met een laserprinter gebruikt HP-produkten. Dit hangt sterk samen met het feit dat veel bedrijven met HP-printers werken en gewoontegetrouw inktpatronen van dezelfde leverancier gebruiken. Canon moet in het segment inkjet- en laserprinters genoegen nemen met een aandeel van 8 en 7 procent voor cartridges respectievelijk toners.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-08-30T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.