Utrecht zet elektronische bibliotheek op

De Universiteitsbibliotheek Utrecht werkt samen met het Accu (Academisch Computercentrum Utrecht) aan het opzetten van de Elektronische Bibliotheek Utrecht. Doel is de elektronische informatievoorziening voor onderwijs en onderzoek te verbeteren.

Binnen afzienbare tijd komen proefschriften en artikelen van Utrechtse onderzoekers digitaal beschikbaar. Ook wordt gewerkt aan het digitaliseren van enkele belangrijke bibliotheekcollecties. Zo wordt getracht in internationaal verband het orgelarchief te digitaliseren en indexeren. Een voorproefje van tekst-, beeld- en geluidsmateriaal is te zien en te horen ophttp://www.ubu.ruu.nl/ebu/proef/orgel.htm.
Op de website van de bibliotheek zijn inmiddels samenvattingen beschikbaar van artikelen uit zo'n 130 wetenschappelijke tijdschriften waarop de bibliotheek is geabonneerd. Er bestaat een koppeling met de catalogus, waardoor de fysieke plaats in de bibliotheek kan worden opgezocht om het tijdschrift te lenen. Er zijn onderhandelingen gaande over het digitaal beschikbaar stellen van de volledige tekst van de artikelen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-09-02T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.