Overheid VS koopt Nederlandse CD-software

Het Amerikaanse Pentagon heeft een order ter waarde van 1 miljoen dollar geplaatst bij het Nederlandse Elektroson om grote hoeveelheden e-mail te kunnen bewaren. Elektroson ontwikkelde het softwarepakket Gear om CD-Recordable-schijfjes gereed te maken voor opnamen, de zogenaamde 'premastering and formatting'.

Vorige week besloot Netscape al om de software van Elektroson te gaan toepassen met de Internet-browser Navigator 3.0. Daartoe had Elektroson aanvullende software gemaakt waardoor Gear vanuit de 'Internet client software' direct kan worden opgeroepen om data vanaf Internet naar de CD-R te schrijven. Dit produkt met Internet-faciliteiten heeft de toepasselijke naam Webgrabber meegekregen. Dit maakt het mogelijk om beeld, geluid, grafieken en tekst van Internet te 'graaien', en direct vanuit de browser op CD-R te plaatsen.
Elektroson streeft nu naar bundeling van Gear en Webgrabber met tal van applicaties die op of met Internet draaien. Laatstgenoemde is de basis voor een verwachte serie produkten voor toepassing in combinatie met online applicaties binnen bedrijven en in het openbare Internet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-09-05T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.