Managed hosting door True

Computable organiseert essay-wedstrijd

 

Om de discussie over de ontwikkeling van het beroep van automatiseerder op een hoger plan te brengen organiseert Computable een essay-wedstrijd met als naam: 'Professie zoekt toekomst, op zoek naar de toegevoegde waarde van IT'ers'.

De hoofdprijs bedraagt 3000 gulden, de tweede en derde prijs respectievelijk 2000 en 1000 gulden. Bovendien is er een speciale studentenprijs van 2000 gulden ingesteld.
Het essay moet draaien om vragen als: is de IT'er van de toekomst niet meer dan een passieve uitvoerder van prefab-oplossingen? Reiken zijn ontplooiingsmogelijkheden verder dan de levensduur van het pakket waarin hij is gespecialiseerd? Maakt intrinsieke, creatieve automatiseringskennis plaats voor de vaardigheid pakketten goed te kunnen vergelijken en selecteren? Zal de rol van intermediaire partijen als systeemhuizen en consultants hierdoor in gewicht verder toe- of afnemen?
Ook het algemeen management aan de gebruikerszijde ziet zich met nieuwe vragen geconfronteerd. Daarbij staan vragen op de agenda als: is het beoordelen, selecteren van kant-en-klare IT-produkten een kern-competentie van gebruikers of is het beter om hiervoor strategische expertise in te huren en binnen de eigen organisatie te volstaan met een bescheiden aantal automatiseerders voor onderhoud en ondersteuning? En welke rol is daarbij weggelegd voor de Nederlandse IT-industrie?
Inzendingen met een maximale omvang van 2000 woorden kunnen tot uiterlijk 1 oktober worden ingezonden. Vraag echter eerst een deelnameformulier aan bij Gerda Mouw, redactie Computable, telefoon 020 - 4875413, fax 020 - 4875726 of e-mail:computable@bpa.nl.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/204121). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×