Belangstelling voor IT-studie neemt toe

De belangstelling voor een informaticastudie op zowel hbo- als universitair niveau neemt weer toe. Volgens de jongste cijfers van de Informatica Beheer Groep in Groningen hadden zich op 30 augustus 243 mensen aangemeld voor een studie Informatica aan zes Nederlandse universiteiten.

Vorig jaar waren het er nog 199; een stijging van 22 procent derhalve. Ook de belangstelling voor de studie Technische Informatica aan de TU's Delft, Eindhoven en Twente nam toe. Waren er in 1995 234 vooraanmeldingen geregistreerd, op 30 augustus van dit jaar waren het er 264, een stijging van ruim 12 procent.
De stijging bij de algemene universiteiten komt op het conto van Utrecht, Groningen en Nijmegen. Vooral het aantal aanmeldingen bij de Rijksuniversiteit Utrecht steeg spectaculair. De introductie van de nieuwe studievariant Medisch-technische informatica is daaraan debet.
Ook op hbo-niveau is dit jaar meer belangstelling voor het informatica-onderwijs dan in 1995. De HBO-I-Raad noteerde eind juni 724 aanmeldingen voor een bedrijfskundige informatica-opleiding. Dat is een stijging van zo'n 40 procent ten opzichte van vorig jaar. Het Hoger Informatica Onderwijs zag het aantal vooraanmeldingen met zo'n 30 procent toenemen tot 1092.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-09-09T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.