Half miljard voor mobiel datacom-netwerk

Het Rijk stelt de komende jaren in totaal 567 miljoen gulden beschikbaar om een landelijk mobiel datacommunicatie-netwerk (C-2000) in te richten voor politie, brandweer en ambulance.

Dit moet de genoemde diensten slagvaardiger en efficiënter maken: zowel bij afzonderlijke als gezamenlijke optredens. Het aanleggen van digitale radioverbindingen maakt het mogelijk beter gebruik te maken van nieuwe communicatietechnieken. Met een mobiele dataterminal kan een groot deel van de administratie op straat worden afgehandeld. Het netwerk wordt gebaseerd op een open Europese standaard. De haalbaarheidsstudies zijn inmiddels afgerond. Het project moet in de periode 1997 tot en met 2003 worden gerealiseerd.
Daarnaast wordt momenteel voortvarend gewerkt aan de bouw van een Geïntegreerd Meldkamer Systeem (GMS) dat geschikt is voor gebruik in alle meldkamers van brandweer, centrale posten ambulancevervoer en politie in Nederland. Hierdoor kan het gegevensbeheer en de informatie-uitwisseling tussen en binnen de meldkamers sterk worden vereenvoudigd. In mei 1997 zal het gebouwde systeem in vijf regio's worden beproefd. Vanaf 1998 zal een landelijke verbreiding van het systeem plaatsvinden. GMS zal niet worden verplicht gesteld. De GMS-software zal gratis ter beschikking worden gesteld. Het Rijk neemt 50 procent van de onderhoudskosten voor zijn rekening. De regio's moeten zelf de overige kosten - apparatuur en invoering - dragen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-09-19T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.