Eén Defensie-bedrijf IT en telematica

Het kabinet heeft definitief besloten een groot Defensie-bedrijf te vormen voor informatie-technologie en telematica. Aanvankelijk werd overwogen twee bedrijven op te richten, één voor IT en één voor telematica. Nader onderzoek wees uit dat het beter is alles in één grote organisatie te stoppen.

In de nieuwe organisatie worden opgenomen het Duyverman Computercentrum (DCC), de dienstencentra voor automatisering van de krijgsmacht-delen, het netwerkbeheer van de Marine, het landelijke telematica-bedrijf van de Landmacht en hetNetherlands armed forces integrated network (Nafin). Met de specifieke operationele belangen van de Luchtmacht bij het Nafin zal rekening worden gehouden.
Uit de Defensie-begroting blijkt dat met een afzonderlijk project 'Herinrichting informatievoorziening' gestart is. In dit project wordt een nieuw defensiebreed beleid voor informatie- technologie ontwikkeld. De reorganisatie gaat uit van integrale informatiesystemen per organisatie-eenheid. Zo veel mogelijk moet worden gewerkt met standaard componenten, gegroepeerd rondom gemeenschappelijke gegevens. Dit alles wordt geleidelijk uitgevoerd. Het onderzoek naar IT-maatregelen op materieel-logistiek gebied wordt dit najaar voltooid.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-09-19T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.