Minder dure inleenkrachten bij Fiscus

De fiscus maakt dit jaar aanzienlijk minder gebruik van dure inleenkrachten. Ook de uitbesteding van werk loopt enorm terug. Vorig jaar bedroegen de uitgaven voor inhuur en uitbesteding nog 161 miljoen gulden.

Dit jaar daalt deze post naar 95 miljoen gulden. Volgend jaar wordt hieraan 97 miljoen gulden uitgegeven. Dit meldt staatssecretaris van Financiën Willem Vermeend in zijn nieuwe begroting. In totaal zal de Belastingdienst dit jaar 319 miljoen gulden aan automatisering uitgeven. Vorig jaar bedroegen de uitgaven 423 miljoen gulden. Voor volgend jaar wordt een stijging naar 393 miljoen gulden geraamd. Vooral door investeringen in automatisering heeft de Belastingdienst de afgelopen jaren ondanks een afnemend aantal ambtenaren meer werk kunnen doen.
De investeringen in nieuwe systemen zullen volgend jaar toenemen tot 175 miljoen gulden verwacht. Op het programma staat een aanpassing van het Inkomstenbelasting-systeem. Doel is 70 procent van de aangiften IB voor Particulieren geautomatiseerd af te doen. Verder moet het basis-transactiesysteem van de Douane (Sagitta) geschikt worden gemaakt voor alle aangifteprocessen. Daarnaast is voor 1997 de invoering gepland van een flexibel renseigneringssysteem. Een andere prioriteit is de invoering van de mogelijkheid tot elektronisch berichtenverkeer binnen de Belastingdienst. Ook worden volgend jaar proeven gedaan met geautomatiseerde werkstroombesturing en elektronische dossiers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-09-19T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.