EZ gaat samenwerking bevorderen

Minister Wijers (Economische Zaken) heeft zich tot doel gesteld in 1997 de technologische samenwerking extra te bevorderen. Per 1 januari treedt hiervoor een nieuwe subsidieregeling in werking.

De regering stelt hiervoor volgend jaar maximaal 70 miljoen gulden beschikbaar. De regeling Bedrijfsgerichte Technologische Samenwerkingsprojecten komt in de plaats van de bestaande IT-regeling, de regeling voor toelevering en uitbesteding (T&U), de programmatische bedrijfsgerichte technologische stimuleringsregeling (Pbts) en de Btoc (onderzoek door collectiviteiten).
Vanaf volgend jaar wordt bij verschillende researchprogramma's die door EZ worden gefinancierd, een toenemende betrokkenheid van het bedrijfsleven gevraagd. Op deze wijze wil Wijers bewerkstelligen dat het verrichte onderzoek ook daadwerkelijk vruchten afwerpt voor de Nederlandse industrie. Wijers probeert ook de investeringen in R&D te stimuleren. Vanaf 1 januari 1997 zal software-gerelateerd onderzoek beter onder de Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (Wbso) vallen. Ook moet de maximale tegemoetkoming per bedrijf per jaar, binnen de Wbso worden opgehoogd van 10 miljoen gulden naar 15 miljoen gulden. Verder komt er een vrije afschrijvingsmogelijkheid voor (uitbreidings)investeringen in gebouwen door R&D-labs.
In 1997 is met deze beide maatregelen 50 miljoen gulden gemoeid. In de jaren daarna blijft hiervoor 75 miljoen gulden beschikbaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-09-19T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.