Vijftien gemeenten Overheidsloket 2000

Binnen het programma Overheidsloket 2000 van Binnenlandse Zaken werken volgend jaar vijftien proef-gemeenten aan de verbetering van de lokale dienstverlening aan burgers en bedrijven.

Daarbij wordt moderne computertechniek ingezet voor de realisatie van één geïntegreerd loket voor gemeentelijke diensten. Ook diensten van de landelijke overheid of diensten van anderen gaan daar onder vallen.
Verder is het ministerie van Binnenlandse Zaken in 1997 betrokken bij proeven met elektronische burgerconsultatie. Dit is een vorm van participatie van burgers in de politieke besluitvorming, waar informatie- en communicatietechniek bij uitstek succesvol kan worden toegepast.
Volgend jaar moet de politieke discussie over de toegankelijkheid van overheidsinformatie tot resultaten leiden. Een nota hierover is in voorbereiding, zodat in 1997 spijkers met koppen kunnen worden geslagen. Een goede toegang tot overheidsinformatie is van wezenlijk belang, wil de burgerij greep krijgen op het democratische proces.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-09-18T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.