Managed hosting door True

Netscape Nederland stapt uit de schaduw

 

Uitgroeien tot de voornaamste leverancier van open client, server en applicatie-software voor Internet en Intranet is het doel van Netscape in Nederland.

De grote rivaal van Microsoft wil haar positie bij de bladerprogramma's (browsers) met hand en tand verdedigen. Dit bleek tijdens de officiële start van Netscape Communications in Nederland. De marktleider op gebied van open software voor Internet bezit al enkele maanden een vestiging in Utrecht, zonder daar veel ruchtbaarheid aan te hebben gegeven. Het lage profiel bij de start laat zich verklaren uit de wens eerst een gedegen organisatie op te zetten.
Netscape Nederland denkt vooral te verdienen aan het intranet, bedrijfsnetwerken die zijn gebaseerd op Internet-protocollen. De ontwikkeling van bladerprogramma's gaat in hoog tempo door, maar het grote geld moet met 'server produkten' en dan met name voor intranet worden verdiend. In de concurrentieslag met Microsofts Explorer wordt vooral gewezen op de grotere veiligheid die de Netscape Navigator zou bieden. Netscape laat haar produkten in Nederland distribueren en verkopen door Landis, A-Line, Comsol en Access. Via de partners Cap Volmac, Ntex en AT&T zet Netscape haar commerciële applicaties af.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/204237). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.