Intuit komt naar Europa

Intuit, het bedrijf dat Microsoft om 'anti trust'-redenen niet mocht kopen, komt naar Europa. De Amerikaanse fabrikant van financiële software heeft daartoe met het European Technology Fund (ETF) uit Zwitserland een samenwerkingsverband gesloten.

Deze alliantie opereert onder de naam Intuit Services Europe (ISE) en moet de plannen van Intuit voor 'on line' bankieren in Europa vormgeven. Men wil ook in de Benelux actief worden. Intuit biedt banken en andere financiële instellingen de mogelijkheid online-bankdiensten te beginnen. Dankzij de software zijn de cliënten van deze aanbieders te verbinden met deze elektronische bankdiensten.
Het bedrijf wil ook de ontwikkeling van een raamwerk coördineren voor de uitwisseling van financiële data via Internet. Het gaat om gegevens van consumenten en kleinere ondernemingen.
Dit raamwerk dat Openexchange heet, is een geïntegreerde verzameling van specificaties en protocollen die kunnen worden gebruikt door aanbieders van financiële diensten voor de communicatie via het Web.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-09-20T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.