Gebruik IT op school stimuleren

Voor het eerst sinds jaren staat de stimulering van het gebruik van informatie- en communicatietechnologie (ICT) in het basis- en voortgezet onderwijs weer nadrukkelijk op de politieke agenda van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen.

In 1997 komt 10 miljoen gulden, oplopend tot 30 miljoen in 1999 extra vrij voor het gebruik van nieuwe media en ICT in de scholen. Zo blijkt uit de onderwijsbegroting voor 1997.
Minister Ritzen ziet het op de begroting van 1997 uitgetrokken bedrag als een opstapje naar verdere acties in het basis- en voortgezet onderwijs. Het wachten is op een notitie van de minister en staatssecretaris Netelenbos die voor het eind van dit jaar is toegezegd en waarin verdere plannen ter stimulering van ICT-gebruik worden uitgewerkt. Daarbij gaat het ondermeer om de vernieuwing van de hardware in de scholen. Voorts heeft staatssecretaris Netelenbos gezegd te willen streven naar de totstandkoming van een nationaal onderwijsnet dat ook toegang moet geven tot Internet.
Bij het verder uitwerken van de plannen speelt ook het eindadvies van een internationale onderwijstechnologische commissie onder voorzitterschap van de Twentse hoogleraar Tj. Plomp een belangrijke rol. Deze commissie zal in november, in aanwezigheid van Bill Gates, haar advies over de rol die nieuwe media in het onderwijs kunnen spelen aan minister Ritzen overhandigen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-09-23T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.