Bouw systeem Optiebeurs stopgezet

De automatisering van de Amsterdamse EOE-Optiebeurs, die al meer dan 40 miljoen gulden heeft opgeslokt, is op een compleet drama uitgelopen. De ontwikkeling van het systeem in zijn huidige opzet wordt stopgezet.

De handelaren op de vloer blijken niet met het nieuwe handelssysteem Switch te kunnen werken. Het systeem werkt alleen goed als allerlei handelingen tegelijk worden verricht. Zelfs de meest doorgewinterde handelaren lukt dat niet. Daarom heeft het bestuur van de EOE-Optiebeurs besloten het nieuwe handelssysteem op vitale onderdelen aan te passen. De kosten die aanvankelijk waren geraamd op 41 miljoen gulden, zullen hierdoor aanzienlijk hoger uitvallen.
Onder druk van de handelaren is besloten af te zien van de oorspronkelijke opzet. Het blijkt niet mogelijk de bestaande fysieke vloerhandel samen te smelten met de elektronische handel (via schermen) binnen een totaal handelssysteem. De 'market makers' die zorgen voor het in stand houden van een markt in diverse optieklassen, kunnen namelijk niet tegelijk op de vloer actief zijn en de schermhandel volgen. Daarnaast blijkt Switch, waarbij ondermeer Tandem Computer betrokken is, zo complex te zijn dat volledige invoering in één keer mogelijk te veel risico's met zich mee zou brengen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-09-27T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.