Rechter laakt beschermen KPN door V&W

De rechter heeft het ministerie van Verkeer en Waterstaat op de vingers getikt. Het College van Beroep voor het Bedrijfsleven vindt dat het departement buiten zijn boekje is gegaan met het beschermen van de Koninklijke PTT Nederland (KPN) op het gebied van datatransmissie via de kabel.

Het ministerie heeft bedrijven die via de kabel data willen verzenden, op oneigenlijke gronden een vergunning geweigerd. Tot de gedupeerden behoren Dutch Business Cable en Krenbo Automation.
Deze bedrijven wilden op onbekabelde industrieterreinen faciliteiten voor datatransmissie aanleggen. Daarvoor is een omroepmachtiging vereist, op basis waarvan men weer in aanmerking kan komen voor een vervolg-vergunning. Verkeer en Waterstaat weigerde de onderliggende omroepmachtiging. Als reden werd opgegeven dat radio-uitzendingen op bedrijfsterreinen niet winstgevend zijn te exploiteren. De rechter vindt dat het ministerie alle mogelijke inkomsten uit de kabel-exploitatie op deze terreinen had moeten meetellen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-09-27T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.