Model voor beslissen over uitbesteden

In de praktijk blijken beslissingen over het uitbesteden van IT-activiteiten in relatief korte tijd door het top-management genomen te worden. Aan het besluit ligt meestal geen grondige analyse van de problemen ten grondslag.

Bovendien wordt sterk de nadruk gelegd op kosten- en personeelsbesparingen op de korte termijn. Ir Leon de Looff promoveerde vorige week aan de TU Delft bij professor Brussaard op het proefschrift 'A model for Information Systems Outsourcing Decision Making'.
Hij ontwikkelde een model dat beslissers kunnen gebruiken om na te gaan of uitbesteding in hun situatie verstandig is. In het proefschrift staan ook richtlijnen voor een uitbestedingsrelatie, terwijl leveranciers er aanbevelingen in kunnen lezen voor hun marktstrategie. Volgens De Looff hebben klanten vaak hooggespannen verwachtingen van uitbesteding. Leveranciers voorspellen grote kostenbesparingen en verbeteringen in kwaliteit en klantgerichtheid, wanneer organisaties hun IT aan hen overdragen. Toch zijn enkele organisaties die gekozen hebben voor uitbesteding, ontevreden. Een aantal van hen heeft activiteiten weer intern genomen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-09-30T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.