Gratis diskette wist bestanden

Een aantal politiekorpsen en justitiële diensten in het hele land heeft de afgelopen dagen een diskette ontvangen die bij installatie hele bestanden spoorloos doet verdwijnen.

De vernietigende software draagt het officiële logo van Microsoft en gaat vergezeld van een brief die ondertekend is door een directielid van het bedrijf. De gevangenis Nieuw Vossenveld in Brabant is al gegevens kwijt. Ook een politiebureau in Zeeland heeft nu spijt de diskette geprobeerd te hebben. Volgens het begeleidend schrijven zou de schijf zorgen voor een beter en sneller functionerende computer. De politie vermoedt dat het om een eenmans wraakactie gaat, gezien het soort instanties waar de diskette in de bus valt. Microsoft denkt echter dat een hackersclubje de beveiliging van computerbestanden aan het testen is. Alle politie- en justitiediensten zijn onmiddellijk op de hoogte gebracht van de verwoestende werking van de nep-flop.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-09-25T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.