Intel neemt aandeel in VMware

Chipfabrikant Intel investeert 219 miljoen dollar in softwareleverancier VMware in ruil voor aandelen in het bedrijf en een zetel in het bestuur.

In ruil voor 219 miljoen dollar (ongeveer 165 miljoen euro) neemt één van de grootste chipproducenten Intel 2,5 procent aandeel in VMware. Bovendien krijgt Intel een zetel in het bestuur van de leverancier van virtualisatiesoftware.

Het moederbedrijf van VMware, EMC, is momenteel bezig met het gedeeltelijk naar de beurs brengen van de softwareleverancier. Hiermee hoopt EMC ongeveer 38 miljoen aandelen te kunnen verkopen van tussen de 23 en 25 dollar per stuk. De verwachting is dat dit voor het bedrijf ongeveer 740 miljoen dollar extra kapitaal genereert. De transactie met Intel levert VMware omgerekend zo'n 23 dollar per aandeel op. VMware wijst er op dat de deal nog moet worden goedgekeurd door de Amerikaanse autoriteiten.

Voor Intel is investering waarschijnlijk bedoeld om het gebruik van VMwares technologie op computers die draaien op Intel chips, te bevorderen.

VMware is een van de grootste leveranciers van software voor virtualisatie. Met deze techniek kunnen bedrijven de capaciteit van servers en computers efficiënter gebruiken. De software gebruikt systeemruimte die normaal niet of slechts minimaal wordt gebruikt. Computers kunnen worden opgedeeld in meerdere virtuele machines zodat minder hardware nodig is.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-07-10T10:12:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.