Managed hosting door True

Onderhoud in wiskundige modellen

 

'The art of grouping maintenace' heet het proefschrift waarop Ralph Wildeman deze week aan de Erasmus Universiteit promoveert. In de dissertatie worden wiskundige modellen beschreven die behulpzaam kunnen zijn bij het nemen van onderhoudsbeslissingen aan technische systemen.

Het uitvoeren van onderhoud aan technische systemen is in het algemeen een kostbare zaak. Dat ligt niet alleen aan de kosten die moeten worden gemaakt voor het onderhoud, maar ook aan de inkomstenderving wanneer de produktie moet worden stilgelegd. Daarom is het dikwijls verstandig om andere machines in een produktiestraat tegelijkertijd een onderhoudsbeurt te geven, ook al is het nog niet echt nodig.
Door het 'faalproces' van een machine wiskundig te modelleren, is het theoretisch mogelijk om de 'beste' groepen, dat wil zeggen combinaties van onderhoudsactiviteiten, en bijbehorende tijdstippen te bepalen. Wildeman ontwikkelde hiervoor een nieuwe techniek. Ook beschrijft hij in zijn proefschrift een methode om een lange-termijnonderhoudsplan aan te passen aan dynamische invloeden op de korte termijn, zoals weersomstandigheden of onverwachte gebeurtenissen.
De methoden kunnen van nut zijn in beslissingsondersteunende systemen die de Technische Dienst gebruikt bij het plannen van correctief en preventief onderhoud aan het machinepark.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/204477). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.