Domus valt in Amerikaanse handen

Domus Software, marktleider in Nederlandstalige software beneden de 100 gulden, wordt overgenomen door Softkey International. Het aan de Amerikaanse Nasdaq-beurs genoteerde Softkey behoort tot de grootste onafhankelijke fabrikanten van consumentensoftware.

Het verkoopt zijn produkten in meer dan tachtig landen. Domus ontwikkelt, vertaalt, produceert en distribueert software voor de consumentenmarkt. Eigen ontwikkelingen betreffeb de financiële en culinaire software voor particulieren. Verder beweegt Domus zich in de markt voor onderhoudende educatieve software voor kinderen. Daarnaast vertaalt Domus produkten van Data Becker, de Duitse marktleider. Ongeveer driekwart van de omzet komt uit deze vertaalde produkten.
Met Softkey als volledige aandeelhouder achter zich probeert Domus ook internationaal de vleugels uit te slaan. Nieuwe produkten worden geschikt gemaakt voor buitenlandse markten. Domus was tot voor de overname eigendom van ir Oscar van Dijk, zijn broer Johan van Dijk en hun zwager Martin Berends.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-10-08T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.