Managed hosting door True

Domus valt in Amerikaanse handen

 

Domus Software, marktleider in Nederlandstalige software beneden de 100 gulden, wordt overgenomen door Softkey International. Het aan de Amerikaanse Nasdaq-beurs genoteerde Softkey behoort tot de grootste onafhankelijke fabrikanten van consumentensoftware.

Het verkoopt zijn produkten in meer dan tachtig landen. Domus ontwikkelt, vertaalt, produceert en distribueert software voor de consumentenmarkt. Eigen ontwikkelingen betreffeb de financiële en culinaire software voor particulieren. Verder beweegt Domus zich in de markt voor onderhoudende educatieve software voor kinderen. Daarnaast vertaalt Domus produkten van Data Becker, de Duitse marktleider. Ongeveer driekwart van de omzet komt uit deze vertaalde produkten.
Met Softkey als volledige aandeelhouder achter zich probeert Domus ook internationaal de vleugels uit te slaan. Nieuwe produkten worden geschikt gemaakt voor buitenlandse markten. Domus was tot voor de overname eigendom van ir Oscar van Dijk, zijn broer Johan van Dijk en hun zwager Martin Berends.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/204505). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.