SER wil aandacht voor digitale snelweg

De Sociaal-Economische Raad (SER) wil dat de ontwikkeling van de digitale snelweg meer aandacht krijgt binnen de Europese Unie. Tijdens het Nederlandse EU-voorzitterschap in de eerste helft van 1997 zouden met name de consumentenaspecten hiervan hoog op de Europese agenda moeten worden geplaatst.

Dit schrijft de Commissie voor Consumentenaangelegenheden (CCA) van de SER aan staatssecretaris A. van Dok-van Weele (Economische Zaken). De CCA vindt dat maatregelen moeten worden genomen om consumenten te laten profiteren van de mogelijkheden van de informatiemaatschappij.
In het jongste driejarige actieprogramma voor het Europese consumentenbeleid wordt dit als een van de prioriteiten genoemd. Daarbij gaat het vooral om de toegang tot het systeem, om het aanleren van nieuwe vaardigheden en om veilige betalingssystemen voor het elektronisch winkelen. De CCA onderschrijft het belang van deze vraagstukken. Het Nederlandse voorzitterschap zou hier volgend jaar een programma voor moeten ontwikkelen. Daarnaast moet worden gekeken naar de invloed van de nieuwe technologieën op de rechten en plichten van de consument.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-10-11T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.