Concurrentie op kabel loopt gevaar

De Tweede Kamer is bang dat er niets terecht komt van een vrije concurrentie op gebied van telecommunicatie via de kabel. Het afketsen van de fusie tussen KPN Kabel en Philips-dochter UPC geeft het parlement reden tot ongerustheid.

Philips beschuldigt KPN ervan bewust te hebben aangestuurd op het afketsen van de fusieplannen. De voorgenomen bundeling van KPN Kabel en UPC zou in dezelfde markt actief worden als PTT Telecom. Volgens UPC-directeur J. Hackenberg was KPN bang dat de nieuwe kabelmaatschappij een sterke concurrent zou worden van de eigen telecommunicatiepoot. Hackenberg betoonde zich verbaasd over het mislukken van het overleg. Volgens hem was op alle inhoudelijke punten overeenstemming bereikt. KPN ontkent dit.
KPN wil zijn kabelbelangen nu in een zelfstandige eenheid onderbrengen, die op afstand van de concernleiding gaat opereren. Maar de Tweede Kamer vreest dat dit doorgestoken kaart is. Van echte concurrentie zou er op zo'n manier weinig terecht komen. Daarom hebben coalitiepartijen met steun van het CDA minister Jorritsma (Verkeer en Waterstaat) om een onderzoek gevraagd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-10-09T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.