Debis en vakbonden sluiten cao

Op centraal niveau zijn de onderhandelingen over een cao voor de ICK-branche (informatie, communicatie en kantoortechnologie) afgeketst. Per bedrijf lijken werkgevers en werknemers het echter makkelijker eens te kunnen worden.

Dienstenbonden van FNV en CNV, en vakbond De Unie hebben overeenstemming bereikt met Debis IT-services Benelux over een collectieve arbeidsovereenkomst.
De cao die geldt voor de 211 medewerkers van Debis loopt tot 31 december 1997. Voornaamste elementen zijn: een 38-urige werkweek, een regeling voor eensabbatical leave, verhoging van lonen en schalen van 2,5 procent, invoering van een functiewaarderings- en beloningssysteem, een basisvakantie van 31 dagen waarvan er maximaal vier als wachtdag bij ziekte kunnen worden ingehouden en een aanvulling bij ziekte en WAO tot 100 procent gedurende een periode van 2 á 3 jaar. Tevens kwamen de partijen overeen dat er in het bedrijf mogelijkheden voor vakbondswerk worden geschapen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-10-10T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.