Managed hosting door True

School- en O-net samen verder

 

Vanaf 1 oktober 1996 zijn de twee grootste aanbieders van onderwijsnetwerken Schoolnet en RCC O-net samengegaan. Zij zullen in de joint-venture Onderwijsnet hun activiteiten gezamenlijk voortzetten.

Op deze wijze ontstaat één landelijk dekkend onderwijsnetwerk. Het is de bedoeling dat de gebruikers (zowel scholen, besturen intermediaire organisaties als produkt- en dienstenaanbieders) nu de beschikking krijgen over een onderwijsnet met één loket waar alle diensten voorhanden zijn. Hiertoe behoren ondermeer de mogelijkheden van e-mail, Internet, ziektemelding van docenten, benadering van databanken met onderwijsinformatie en het elektronisch winkelen bij uitgevers.
Het systeem en de techniek van RCC O-net worden overgenomen in het samenwerkingsverband. Onderwijsnet richt zich op het primair en voortgezet onderwijs en het BVE-veld. Met Onderwijsnet willen de initiatiefnemers inspelen op het beleid van OC&W dat erop gericht is de verantwoordelijkheden en beslissingsbevoegdheid in de onderwijssector te vergroten. Snelle informatie-uitwisseling is hiervoor onontbeerlijk.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/204541). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×