KPN met chipper internationaal

PTT Telecom probeert een open standaard voor multifunctionele chipkaarten van de grond te krijgen die overal ter wereld geldt. Daartoe is de 'Global Chipcard Alliance' opgericht. Het streven is kennis en ervaring uit te wisselen.

Behalve PTT Telecom doen hier aan mee: US West, GTE, Bell Canada en Telekom Malaysia. Ook NCR, Oracle en Unisys bekijken de mogelijkheid zich aan te sluiten. PTT Telecom heeft samen met de Postbank de 'chipper' ontwikkeld. Hoewel deze multifunctionele kaart in Nederland zware concurrentie ondervindt van de chipknip, denkt men ook elders de kaart te kunnen slijten. Er zou internationale belangstelling voor bestaan.
Overigens weigert De Nederlandsche Bank zich te bemoeien met de chipkaart-oorlog tussen PTT Telecom/Postbank en de gezamenlijke Nederlandse banken. Concurrentie is gezond, zolang maar duidelijk blijft welke posities de verschillende banken innemen. Ook moet de nodige efficiëntie worden bereikt. De centrale bank ziet vooralsnog geen reden om in te grijpen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-10-15T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.