Managed hosting door True

KPN met chipper internationaal

 

PTT Telecom probeert een open standaard voor multifunctionele chipkaarten van de grond te krijgen die overal ter wereld geldt. Daartoe is de 'Global Chipcard Alliance' opgericht. Het streven is kennis en ervaring uit te wisselen.

Behalve PTT Telecom doen hier aan mee: US West, GTE, Bell Canada en Telekom Malaysia. Ook NCR, Oracle en Unisys bekijken de mogelijkheid zich aan te sluiten. PTT Telecom heeft samen met de Postbank de 'chipper' ontwikkeld. Hoewel deze multifunctionele kaart in Nederland zware concurrentie ondervindt van de chipknip, denkt men ook elders de kaart te kunnen slijten. Er zou internationale belangstelling voor bestaan.
Overigens weigert De Nederlandsche Bank zich te bemoeien met de chipkaart-oorlog tussen PTT Telecom/Postbank en de gezamenlijke Nederlandse banken. Concurrentie is gezond, zolang maar duidelijk blijft welke posities de verschillende banken innemen. Ook moet de nodige efficiëntie worden bereikt. De centrale bank ziet vooralsnog geen reden om in te grijpen.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/204549). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×