SIG vervangt mainframe door Unix-servers

SIG, een bedrijf dat gegevens over patiënten, zorgverleners en instellingen verzamelt en bewerkt tot managementinformatie, heeft zijn mainframe definitief de deur uitgedaan.

Daarvoor in de plaats is een omgeving met meerdere Unix-servers gekomen. Oracle-databases hebben de basis gevormd voor het ontwikkelen van serverapplicaties met behulp van AXI. Verder maakt SIG gebruik van desktopprodukten, zoals Excel en Delphi, voor het ontwikkelen van client/server-applicaties.
De migratie van een mainframe-omgeving naar een gedistribueerde omgeving ging in het najaar van 1993 van start. De informatie uit zo'n 5000 tapes moest worden overgebracht naar nieuwe registratiesystemen. SIG verwacht met de nieuwe infrastructuur niet alleen een versnelde produktie te kunnen bereiken, maar ook een verbetering van de informatieprodukten. Met betrekking tot dit laatste punt heeft het bedrijf een juke-box met 144 optical disks aangeschaft, met een opslagcapaciteit van 180 gigabyte.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-10-14T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.