Bedrijvendag HBO-I studenten

Het HBO-I platform organiseert op 25 oktober in samenwerking met de branche-organisatie Fenit voor de tweede keer dit jaar een bedrijvendag. Ruim dertig bedrijven zijn in Arnhem met een stand aanwezig.

Er worden ongeveer zeshonderd hbo-studenten verwacht die binnenkort afstuderen. Anneke Hacquebard van het HBO-I Platform: "Elk jaar levert het hbo zo'n 1500 informatici af. Het gaat om mensen die informatica op hts- en heao-niveau hebben gestudeerd. Tegenwoordig kan elke student tien banen krijgen. De vraag is vele malen groter dan het aanbod."
Een bedrijvendag is volgens Hacquebard een goed medium voor organisaties om met bijna-afgestudeerde informatici in contact te komen. Zij kunnen zich presenteren als potentiële werkgever of als stage- of afstudeerbedrijf. Daarnaast is er gelegenheid om persoonlijke gesprekken te voeren. De bedrijvendag trekt in het algemeen gemotiveerde studenten, aangezien het evenement geen 'instuif'-achtig karakter heeft; de studenten moeten zich ruim van te voren aanmelden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-10-21T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.