Demonstratie Platinum-project

Tijdens de voorlichtingsbijeenkomst die het EG-Liaison op 7 november in Rotterdam organiseert over het Europese programma Telematica Toepassingen, wordt voor het eerst een openbare demonstratie gegeven van het Platinum-project.

Het project is twee jaar geleden gestart als een strategische alliantie tussen bedrijfsleven en kennisinstituten. Participanten zijn Lucent Technologies, het Centre for Telematics and Information Technology, het Telematica Research Centrum en Deutsche Telekom.
Platinum staat voor 'Platform providing Integrated Services to New Users of Multimedia' en heeft als doel het ontwikkelen van innovatieve multimedia-toepassingen en een daarvoor benodigde (op atm gebaseerde) netwerkinfrastructuur. Twee toepassingen zijn inmiddels als prototype gerealiseerd en worden op 7 november gedemonstreerd:co-authoring voor het gezamenlijk ontwerpen van multimedia-documenten endesktop videoconferencing.
In de tweede fase van het project (Mesh, Multimedia services on the Electronic Super Highway) wordt het aantal proefprojecten uitgebreid met onder anderetele-cooperation, tele-learning, tele-consultation en tele-meeting.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-10-21T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.