VVD bezorgd over 'Millennium-probleem'

De fractie van de VVD in de Tweede Kamer maakt zich ernstig zorgen over het 'Millennium-probleem'. Als er niets gebeurt, zullen duizenden computersystemen van de overheid met ingang van het jaar 2000 op tilt slaan.

De fractieleden Cherribi, Voute en Van Erp vragen het kabinet snel maatregelen te nemen. Bij de begroting voor het komend regeerjaar in het geheel geen rekening gehouden met de gevolgen van de eeuwwisseling voor computersystemen. De VVD-fractie vindt dat heel vreemd. In kamervragen wordt aangedrongen op een brede inventarisatie van het probleem bij de overheid. De VVD wil weten welke stappen tot nog toe ter voorbereiding zijn genomen.
De VVD is bang dat de overheid zich niet alleen verkijkt op de extra financiële last, maar ook onderschat hoe ernstig de gevolgen zijn als computersystemen niet tijdig zijn aangepast. Cherribi wijst op de grote consequenties voor de rente-berekening en de uitkeringen. Het zou een ramp zijn als fiscale en sociale administratieve systemen niet voor 1 januari 2000 zijn aangepast. Het niet aanpassen van de datumvelden maakt computerberekeningen, waarin datumvariabelen uit deze en de volgende eeuw worden gebruikt, immers uiterst onbetrouwbaar.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-10-24T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.