Studie Beurs trekt veel publiek

De vijfde editie van Studie Beurs '96 heeft meer dan 50.000 bezoekers getrokken. Een stijging van 12 procent ten opzichte van vorig jaar. De helft van de bezoekers zegt tijdens het beursbezoek op andere of nieuwe ideeën voor een studie of beroep te zijn gebracht.

De landelijke beurs voor studie- en beroepskeuze-oriëntatie werd begin oktober in de Utrechtse Jaarbeurs gehouden. Het blijkt dat de bulk van de bezoekers tussen de 15 en 18 jaar oud is en voor het grootste deel afkomstig van havo/vwo. Ook mavo- en mbo-leerlingen komen steeds meer naar de beurs. Zij kunnen zich daar door onderwijsinstellingen, beroeps- en branche-organisaties laten informeren over een vervolgstudie of de toekomstperspectieven in bepaalde beroepen. Volgens de organisatoren is de kwaliteit van de beursbezoekers hoog. Zo bereidt meer dan de helft zich met behulp van voorinformatie voor op het bezoek. Driekwart van de bezoekers had nog geen vervolgopleiding gekozen, terwijl bijna de helft van hen aangaf tijdens de beurs op nieuwe of andere ideeën te zijn gebracht. Om die reden is de Studie Beurs volgens de organisatie ook voor aanbieders van IT-opleidingen en -beroepsorganisaties een goede gelegenheid het werkgebied Informatica onder de aandacht te brengen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-10-28T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.