Baan sluit mega-contract met Ford

Baan Company heeft een grote slag geslagen in de automobielindustrie. De Amerikaanse autofabrikant Ford heeft de Barneveldse software-ontwikkelaar gecontracteerd voor technologische samenwerking en de levering van software.

Het betreft een langdurige samenwerking waarvan de waarde kan oplopen tot 300 miljoen gulden. Over de totale omvang van het contract zijn geen officiële mededelingen gedaan, maar zeker is dat Baan nog nooit zo'n grote en verstrekkende overeenkomst heeft gesloten. Tot nog toe was het contract van 20 miljoen dollar met vliegtuigfabrikant Boeing de grootste deal.
Het Barneveldse hightech-bedrijf heeft de besprekingen met Ford in korte tijd weten af te ronden. Ford heeft voor Baan gekozen omdat de software goedkoop, flexibel en bovendien redelijk snel te installeren is. Baan gaat overigens niet alleen software leveren, maar ook samen met Ford oplossingen bedenken. Deze software wordt voor beider rekening en risico op de markt gebracht. Spil in de samenwerking met Ford wordt de half mei overgenomen Canadese Berclain Group uit Sainte-Foy (Quebec). Berclain is wereldleider in software voor het afstemmen van de produktie op de marktvraag en het maken van produktieschema's. De Moopi-software van Berclain is geïntegreerd in Baan Applications.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-10-31T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.